2015. október 24., szombat

Nézőpont


Mindenütt lehetsz boldog, az egész csak nézőpont kérdése.
John Scalzi

Ha abból indulok ki, hogy minden ami körülöttünk van, azt mi akartuk így, akkor az elvileg jó. Gyakorlatilag meg nem mindig az vesz minket körül amit tényleg szeretnénk, vagy ami ennél lehangolóbb, hogy néha olyasmi is részese az életünknek, ami kifejezetten kellemetlen.
Ki az aki szeretné a kellemetlenségeket? Senki!
Ki az aki szeretne egy kényelmes, boldogságos életet? Szerintem mindenki, kivéve Mérges Tapsit, aki ugye mindig mérges, de ennek a pszichológiájába most ne menjünk bele.
Akkor most hogy is van ez?
Miért nem tündérmese az életünk, mikor arra vágyunk mindannyian?

Itt jöhetne a vonzás törvénye, meg a megengedés lehetősége, meg a karma, az angyalok, a rontás, és még ki tudja mi minden, ugyanis a sor végtelen.
A legegyszerűbb mindig abból kiindulni, ami adott, az pedig mi, vagyis önmagunk.
Az első és legfontosabb dolog, önmagunk rendbetétele!
Jó ha tudjuk:

  • A sorsunkat mi irányítjuk.
  • A sorsunkért mi vagyunk a felelősek! Ez szó szerint értendő!  
  • Bármi megtörténhet bárkivel, de ahogyan reagálunk a történtekre, az csakis tőlünk függ.
  • Amire fókuszálunk, ott van az energia is! Tehát,ha félünk valamitől, és gyakran gondolunk rá, akkor bizony erővel ruházzuk fel a félelmünk tárgyát, ugyanez történik amikor valamit nagyon szeretnénk és gondolatban sokáig időzünk ott, szó szerint beleéljük magunkat, és tádááám, meg is valósul hamarosan!
Tehát ennyi lenne? Tényleg csak ennyi? Egy kis pozitív gondolkodás, meg ráhangolódás, fűszerezve a sorsunk irányításával, és minden rendben?
Elméletileg igen, de mivel nem gépek vagyunk, és nem gombnyomásra törlődik a helytelen minta, és a helyes feltelepítése sem történik meg néhány perc alatt, ezért a válasz: nem!

Új utakat kell keresni, új ösvényeket kell kitaposni.
A megszokottról való letérés jutalma pedig egy másik nézőpont, ahonnan a világ barátságosabb arcát is láthatjuk és a jövőnket is bátran tervezhetjük.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése