2015. november 3., kedd

Fogadd el, mást úgysem tehetsz!

A patak igazodik a lehetőségeihez, és úgy keres utat magának- nekünk is tudomásul kell vennünk mindazt ami a sorsunkban változhatatlan.
Szent-Gály Kata


Elfogadás.

Egy jól működő kapcsolatban- ami nem feltétlenül párkapcsolatot jelent, lehet rokoni, baráti is- ez valószínű nem téma, hiszen aki szeret, az figyel a másikra, és aki figyel a másikra, az ügyel arra, hogy ne tegyen olyasmit, ami a másiknak nem esik jól. Mindezt nem kötelességből teszi, csupán szeretetből. Mivel semmi és senki sem tökéletes, ezért eme tökéletlenséget képesek vagyunk elnézni, tolerálni, mindenféle  kellemetlen megjegyzések hozzáfűzése nélkül, hiszen elfogadtuk a másikat úgy ahogy van.
Azért van az a határ viszont amin túl már nem biztos, hogy olyan könnyen megy az elfogadás, hiába is szeretünk.
Ilyenkor az lenne a legjobb, ha a másik, akinek a zavaró dolgai vannak, felhagyna azzal amivel minket kibillent az egyensúlyunkból, és máris helyreállhatna a béke. Nem igaz? Igazán lehetne olyan jófej, hogy megváltozik a kedvünkért, ha már mi szeretjük Őt! Hiszen olyan keveset kérünk!
Na, persze!
Ébresztőőő!

Az elfogadás szó jelentését gondolom nem kell magyarázni. Mindenki ismeri, már csak azért is, mert a világ is ezt várja el, hiszen ez a helyes viselkedés, mellesleg tényleg !

Fogadjunk el mindenkit olyannak, amilyen!

Mindenkit?
Naná!

Olyannak amilyen?
Máshogyan úgysem lehetséges! 

Miért?
Azért, mert Ő ilyen!

És ha Nekünk az nem jó?
Az illető akkor is olyan lesz, amilyen!

Akkor, nincs is választásunk?
Persze, hogy van! Kompromisszumot is lehet kötni, vagy lehet nekünk változtatani, vagy lehet az illetőt mellőzni a kapcsolatból. 

Azt a kérdést nem árt feltenni magunknak, hogy ha már ilyen nagy erőfeszítéseket kíván maga az elfogadás, akkor miért akarjuk annyira, hogy elfogadjuk az illetőt?
Miért ragaszkodunk annyira? Mi ennek a valódi üzenete számunkra? Mi az üzenet magunkról?
Elképzelhető az is, hogy csak Nekünk fontos az a kapcsolat, a másik félnek meg olyan mindegy, hogy velünk, vagy nélkülünk folytatja tovább az útját.

Az elfogadás nem egyenlő az egyetértéssel, csupán tiszteletteljes tudomásulvétel, ezt azért ne feledjük!
Neked mi a véleményed erről?

Ide is írhatsz: maradjszep@gmail.com












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése