2015. november 6., péntek

Minden reggel legyen vidám!

A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom.
George Gordon Noel Byron



A siker témakörét körüljárva, akaratlanul is belebotlottam  abba a ténybe, hogy bizony a sikereinket alig-alig értékeljük. Meg sem említjük! Mondom tovább. Hamarabb szóba kerül egy kudarcélmény, vagy egy régi sérelem, olyan frissen, ropogósan tálalva, mintha csak 5 perce történt volna.
Érdekes ugye?
Vegyük komolyan!
Nem is gondolnánk, milyen mély nyomot tud hagyni egy elfelejtett születésnap, házassági évforduló, vagy egy olyan élethelyzet, amikor magunkra voltunk hagyva. Igazán bántó tudott lenni, amikor megcsaltak, becsaptak, semmibe vettek bennünket. Kinek ne fájna?
Dédelgetni, őrizgetni ezeket az emlékeket viszont nem kell, sőt nem ajánlott! Igaz elfelejteni sosem fogjuk, viszont szakember segítségével  a negatív érzelmi töltetet kiiktatva, egy semleges történetet kapunk, egy olyan fontos történetet, amiből sokat tanulhatunk magunkról, a másikról, és a környezetünkről.

Úgy gondolom, 24 óra leforgása alatt elég sok jó dolog tud történni, kivétel nélkül mindenkivel, és ha már megtörtént, akkor azt sikerként könyvelhetnénk el. Minden jól kivitelezett cselekmény megérdemli az elismerést, ha mástól nem, akkor hát magunktól.

Reggel az első sikerem az, amikor a családom vidáman és időben indul el, ki-ki a maga útjára, suliba, illetve dolgozni. Ebben a sikerben, másfél órányi odafigyelés, vagy ha jobban tetszik, háttérmunka van.
Egy jó kezdés után kevésbé billen ki az ember az egyensúlyából, valahogy nem lesz vevő a negatív dolgokra . Erről a szintről könnyebb észrevenni a  kínálkozó lehetőségeket, könnyebben megy a tervezgetés, és könnyebben megy a munka is.
És ha valaki megkérdezné Tőled, hogy: Mesélj, mi újság?
Akkor már kezdhetnéd is mosolyogva: Képzeld, csodás reggelem volt és......
Jól hangzik, ugye?
Induljon hát minden nap könnyedén, lazán, jó hangulatban !

Megéri!



Ide is írhatsz: maradjszep@gmail.com






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése